Bæredygtigt og innovativt

Vi tænker grønt

Miljø

Hörmann påtager sig ansvar for vores miljø og vores fremtid

Familievirksomheden Hörmann har altid været bevidst om ansvaret for de kommende generationer. Om ansvaret for medarbejderne, firmaets egne produkter, ressourcerne og vores miljø. Og vi påtager os i dag mere ansvar end nogensinde før.

Spar ressourcer, øg klimabeskyttelsen...

...mange små tiltag hen mod et stort mål

For Hörmann begynder klimabeskyttelse i detaljen: Det er kun, når vi gennemgår vores daglige handlinger, at vi kan fastslå, hvilke justeringer der skal gøres for at spare endnu mere energi og omgås endnu mere bevidst med vores ressourcer. Denne kontinuerlige forpligtigelse overfor vores miljø viser sig ved tiltag som brug af genbrugspapir, CO2-neutral postforsendelse eller genbrug af transportemballager.

Innovativ teknik, intelligente systemer...

...for en klimabeskyttelse, der mærkes 365 dage om året

Vi investerer med innovative kraft-varme-værker i mange Hörmann-fabrikker og et intelligent system til energistyring i en renere fremtid. Med de tiltag mindskes CO2-udledningen markant, og dermed øges alle involveredes miljøbevidsthed også i samme grad - og det med vedvarende effekt.

Godt for miljøet...

...årligt over 16000 ton mindre kuldioxid

Hörmann sænker sin årlige CO2-udledning med ca. 16000 ton, fx ved brug af vedvarende energi. Samtidigt bliver Hörmann-lokaliteter i fremtiden direkte forbundet til lokale vindkraftanlæg, hvor der er mulighed for det. Med de skridt mindsker vi permanent vores CO2-aftryk - og fortsætter denne vej konsekvent.

Bæredygtigt producerede bygningselementer

Hörmanns produkter og fremstillingsprocesser samt den samlede organisering forbedres og videreudvikles hele tiden. Det gælder i lige høj grad for kvalitet, energieffektivitet, miljø og sundshedsbeskyttelse samt for arbejdssikkerhed. Alle Hörmanns medarbejdere yder her et bidrag til den samlede opgave med at implementere kvalitets-, miljø-, energi- og arbejdssikkerhedsstyring iht. DIN EN ISO 9001, 14001, 50001 og BS OHSAS 18001. Flade hierarkier og en åben tillidsfuld kommunikation understøtter de etablerede management-systemer.

Bæredygtige produkter til bæredygtige projekter

Fra anskaffelse af råstoffer til produktion til transportlogistik - miljøet og besparelse af ressourcer spiller for Hörmann en vigtig rolle i enhver fase.
Allerede i dag er Hörmanns produktion miljøvenlig. Bæredygtigt producerede og certificerede bygningselementer som multifunktionsdøre bliver anvendt i innovative byggeprojekter: Unilever og avisen Spiegels bygninger i Hamborgs nye Hafencity er berømte eksempler på denne bæredygtige retningslinje.
Hörmann-produkter kommer derudover også i direkte brug til projekter, som tjener klimabeskyttelsen: som fx Hörmann-ståldøre i vindmøller.